Czyjniki parkowania sprzed liftu do tej pory sa montowane w RSie :szeroki_usmiech
samochód nie odpala - lampka wspomagania się świeci
Zwiń
X
-
samochód nie odpala - lampka wspomagania się świeci
Wczoraj samochód po przejechaniu 60 km i postoju ok. 1 godz. nie odpalił. Próbowałem odpalić go przez kable, ale nie chciał. W końcu wziąłem prąd od drugiego samochodu z silniejszym akumulatorem i na początku nie kręcił ale potem zapalił. Na żółto świeciła się kontrolka wspomagania i nie gasła. Jak samochód odpali, to zgasła. Przejechałem 10km. zgasiłem silnik. Ponownie odpaliłem i zapalił, ale z jakimś zająknięciem. Następnie myśląc, że to może słaby akumulator przejechałem następne 40 km. Wjechałem do garażu na (poziom -1 ) zgasiłem silnik. Spróbowałem odpalić i tak już pozostał. Dziwne terkotanie przy próbie odpalenia silnika. Silnik nie kręci. Akumulator podładowałem przez noc, klemy wyczyściłem. Ponowna próba odpalenia i silnik nie kręci i to samo terkotanie. Jakby gdzieś było jakieś zwarcie. Na desce rozdzielczej pali się lampka od elektromechanicznego wspomagania kierownicy – wskazuje, według instrukcji, że doszło do częściowej usterki układu, chociaż jeżdżąc wczoraj po mieście nie odczułem tego. Bezpieczników jeszcze nie sprawdzałem. W dniu usterki myłem auto.
Czy jest możliwość usunięcia usterki na miejscu w garażu tak, aby przynajmniej dojechać do jakiegoś warsztatu? Gdzie w miarę blisko i nie drogo będę mógł dokonać naprawy. Mieszkam w Warszawie na Ursynowie.
Dziękuję i pozdrawiam.
-
Komentarz